Wybór odpowiedniego granitora zdecydować może o osiągnięciu sukcesu w biznesie związanym ze sprzedawaniem takich zmrożonych deserów. Granita, znany od dawna włoski przysmak, zyskuje coraz więcej popularności na całym świecie, będą odświeżającą alternatywą dla typowych lodów. Żeby zapewnić klientom najwyższej jakości produkt, warto skupić się na podstawowych parametrach przy wyborze urządzenia, z których najistotniejsze to wydajność chłodzenia, pojemność, system mieszania a także łatwe czyszczenie o obsługa.
Wydajne chłodzenie jest bardzo ważne dla uzyskania wysokiej jakości produktu, z tego też powodu porządny granitor powinien szybko i równomiernie chłodzić całą mieszankę. Wielkość zbiorników należy dostosować do przewidywanej skali sprzedaży, przy czym wersje mające większe pojemniki lepiej się sprawdzą w miejscach o dużym natężeniu ruchu, a te z paroma mniejszymi pozwolą na jednoczesne oferowanie paru smaków. Równie ważny będzie system mieszania.
W dobrych urządzeniach mieszadła spiralne ze stali nierdzewnej zapewniają równomierne rozprowadzenie składników i zapobiegną tworzeniu się lodowych grudek, a możliwość regulacji szybkości mieszania umożliwia dopasowanie konsystencji do różnych rodzajów deseru. Łatwość obsługi i czyszczenia to kolejne aspekty mające ogromny wpływ na funkcjonowanie na co dzień biznesu, dlatego warto szukać modelu, który to zapewni. Nie można też zapomnieć o zaopatrzeniu się we wszelkie potrzebne akcesoria, na przykład takie jak opakowania do granity.
+Tekst Sponsorowany+